Topic: Історія про те, як я опанувала яловичий бульйон
Раніше я була переконана, що приготувати гарний бульйон то справжнє мистецтво. Те, що виходило у мене зазвичай призводили до каламутну рідину з невиразним смаком, а м'ясо виходило жорстким. Саме через це я обмежувалася швидкими розчинними супами, хоча дуже хотіла про ту саму наваристу, прозору та запашну юшку, яку можна було скуштувати в гарних закладах.
Прорив стався, після того як я випадково відкрила веб-сторінку https://masterdoma.vinnytsia.ua/. Ресурс вражав різноманіттям рецептів! Гортаючи публікації, я натрапила на той самий — «Бульйон яловичий з овочевими галушками». Щоправда я зосередилася виключно на бульйоні, сам рецепт бульйону став для мене відкриттям.
Ось як усе відбувалося:
1. Керуючись інструкцією з [я обрбрала яловичину на кістці — зупинила свій вибір на голяшці. Воду використовувала виключно холодну, повністю зануривши продукт.
2. Довела воду до кипіння на максимальному вогні. Обов'язково слід — прибрати утворений накип, що піднявся. У минулому я пропускала цей крок, і страва не мала прозорості.
3. Зменшила вогонь до мінімуму, щоб вода ледь-ледь тремтіла. Поклала головку цибулі, моркву, лавровий лист, духмяний перець і дрібок солі. І залишила все це нудитися майже на три години, накривши каструлю.
4. Відокремила рідину від залишків овочів та кісток. Переді мною постав кришталево чистим, з приємним золотавим кольором і запахом, що дражнив ніс, що в домі запахло справжнім домашнім затишком.
Тепер я варю його регулярно і з великим задоволенням. Це ідеальна основа для крем-супів та заправок, чи просто самостійною стравою, яку я сервірую з рубаною зеленню та сухариками. Щоразу, коли знімаю пробу з готового бульйону, я згадую той самий сайт, який відкрив для мене секрети справжнього кухарського мистецтва.