Усім привіт! Вирішив от розповісти про одним місцем, можливо комусь треба. Останнім часом почав помічати, що сон не йде, не висипаюсь, а з самого ранку відчуваю себе, ніби й не лягав. Списував на нерви, на атмосферний тиск, а жінка каже: "Давай поміняти білизну на якісну, а не цей синтетичний жах із базару". І тут я пішов в мережу.
Чесно кажучи, думав, що вибір постільного комплекту - це лише "колір сподобався чи ні". Виявилось, ціла історія. Тут тобі бязь, ранфорс, і сатин... Я в цих назвах був нуль, поки не натрапив на один сайт postilnabilyzna.com.
Хлопці, оце криниця інформації! Я провів майже годину. У них все як в довіднику: чітко розписані усі тканини, від простої бязі до люксового сатину та льону. Навіть є табличка з порівнянням щільності та того, скільки там циклів прання витримує той чи інший комплект. Дуже допомогло зрозуміти, чому один набір коштує 800 грн, а другий — 2500.
З несподіваного для себе зрозумів:
- Виявляється, насправді, українські та євро розміри суттєво різняться, і перш ніж купувати треба озброїтися сантиметром заміряти ковдру, а не тупо довіряти ярлику «сімейний».
- Ніколи б не подумав, що фланель в спеку — це жах, а сатин насправді охолоджує, бо в нього структура особливе.
- На сайті розписано, як правильно прати, щоб принт не полиняв через місяць. Болісна тема для всіх, у кого пралка працює без відпочинку.
У підсумку вирішили придбати спочатку один сатиновий набір від українського бренду (підтримали українське). Наразі все чудово — сплю як немовлята, білизна дуже приємна на дотик, не ковзає й не електризується.
Словом, якщо ти, як і автор, до останнього часу вважали, що підковдра — це не те, в яку варто вникати, дуже раджу почитати статейку на цьому ресурсі. Реально економить час на підбір та вберігає від покупки якоїсь фігні. Усім здорового сну!!